Bahçeli'den tarihi çıkış: Teröristbaşı Öcalan DEM grubundan örgütü lağvettiğini haykırsın

Son dakika haberi: MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında 'Terörist başının tecridi kaldırılırsa çıksın TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşsun, terörü bitirdiğini açıkça ilan etsin.' ifadelerini kullandı.

Gündem - 3 saat önce

SON DAKİKA HABERİ: MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli konuşmasında tarihi bir çıkışta bulunarak; Türkiye'nin çözüm sürecine ihtiyacının olmadığını kaydetti, "Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün tamamen lağvedildiğini haykırsın." dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüz hızlanmalı. MHP olarak yüklendiğimiz yükü göz ardı etmeyeceğiz. 

Alışıldık söylem kalıplarının uzaklaşma vakti geldiyse o vakit bu vakittir. 

Türkiye'nin çözemeyeceği sorunu yoktur. Yeter ki sırt sırta verip milli birliğimizi bozmayalım

EKONOMİ AÇIKLAMALARI

Ekonomik büyüme Türkiye'nin dinamik yönünü teyit etmiştir. Türkiye ekonomisi ezberlere hapsolmamıştır, sürekli gelişme halindedir. Ekonomimiz fırtınayı aşmıştır. 'Mahvolduk, bittik' diyenlere inat ilerlememiz devam etmiştir. 

Ekonomide anlamlı ilerleme kaydedildi. Küresel krizler ve spekülatif ataklara rağmen Türkiye büyümüştür. 

Enflasyon ve hayat pahalılığı her kesimi rahatsız etmektedir. Gelir dağılımı adaletsizliği canımızı sıkan başka bir durumdur. Enflasyonla mücadele kesintisiz sürmektedir ve desteğimiz tamdır. 

Mali disiplin ve tasarruf tedbirleriyle süreç hız kazanacak. Ekonomi yönetimine güveniyoruz. Enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğine olan inancım tamdır. Türkiye ekonomisinin önüne konan takozların birer birer kaldırıldığını görüyoruz. 

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin yanındayız, döviz kuru ve faiz enflasyon kuşatmasını güç birliği yaparak kıracağız.

"CUMHUR İTTİFAKI HAYAT PAHALILIĞINI BİTİRECEK"

Cumhur İttifakı olarak hayat pahalılığını bitireceğiz. 

Enflasyona neşter vuracağız, kayıt dışılığın önüne geçeceğiz. Ekonomide yeni çığırlar açılacaktır. Türkiye Yüzyılı ekonomi politikalarıyla daha da pekişecektir. Muhalefetin çizdiği karamsar tabloyu başına geçireceğiz. 

YENİDOĞAN BEBEK ÇETESİ 

Yenidoğan bebekleri SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için ölümlerine neden olan insanın aklına getiremeyeceği kalbinin kaldıramayacağı yöntemler kullanan sağlık çalışanları, bu çete insanlığın yüz karasıdır. Bebeklere, çocuklara, kadınlara kıyanlar esfeli safilindir. Bunlar olsa olsa tıbbi artık olur. Bir insan daha fazla nasıl alçalabilir? Para için bebekleri ölüme mahkum eden üstelik bunu güle oynaya yapan namussuzlara verilecek hangi ceza adaletin tecellisini sağlayabilir? Hangi ceza yüreği soğutur? 

"BAKANLIK ZAMANINDA HAREKETE GEÇTİ"

Teftiş mekanizması gecikmeksizin çalıştırılmıştır. Peki Sağlık Bakanı'mızın istifasını istemek hangi akla hizmettir? Yargıya taşınmış ağır bir olayı anında istismar etmek siyasete malzeme yapmak art niyetlilik hatta ahlaksızlık değil midir? 

Sağlık Bakanımız İl Müdürlüğünden beri olayı takip etmiştir. 

Cumhuriyet savcımız Yavuz Engin'i gönülden kutluyorum, tertemiz alnından öpüyorum. Unutulmasın ki kurt inine giren çakalın akıbeti parçalanmaktır. 

Türk-İslam medeniyetinin madde ve ruh dengesini yeniden ele alması, kendine dönmesi, mili ve manevi güvenlik duvarlarını güçlendirmesi acil ve elzem bir ihtiyaçtır. Değerlerimiz pazarlık konusu olamaz. Değerlerimizden ödün vermeden tarihi yolculuğumuz sürmeli. Aklımızı ve inancımızı diri tutmalıyız.

Siyonist barbarlık suikast halkalarına bir yenisini daha ekledi. Lübnan, karadan ve havadan abluka altında can çekişirken acı çeken mazlum sivil halktan başkası değildir.  İsrail vandallığı ara vermeden sürüyor. Bedel ödeyen, can veren masum sivil halktır. 

Türk Türk'e yardır, kardeştir. Türk beklenendir, günü geldiğinde kardeşlerimize kapımız açıktır. 

"SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAK"

Türkiye'de güven bunalımı yoktur. Seçimler zamanında yapılacaktır. Herkes siyasi hesabını buna göre yapmak zorundadır. 

"FETÖ ELEBAŞININ TÜRKİYE'DE GÖMÜLECEĞİ BİR TOPRAK YOKTUR"

FETÖ elabaşına bile dünya kalmadı. Dileğim Allah'ın azabıyla kahrolması, cehennemde ebediyen yanmasıdır. Bu teröristin Türkiye'de gömüleceği bir toprak yoktur. Nerede Türkiye düşmanlığı yapmışsa orada çürüyüp gitmelidir.

DEM'e uzattığım el günlerdir tartışılıyor. Dedikodu borsası rekorlar kırıyor. Önüne gelen kendi meşrebine göre değerlendirme yapıyor. Görüş ve düşüncelerimi berrak ölçüde açıklamış olsam da birileri yine rahat durmuyor. Yeni bir çözüm sürecinin pişirildiğini iddia edenlere kadar pek çok iddia ve ifade malumlarınız olacağa üzere gündeme gelmiştir.

Türkiye'nin çözüm sürecine değil, bin yıllık kardeşliği diri tutmaya ve yeniden canlandırmaya ihtiyacı vardır. Türkiye'nin sorunu Kürtler değil, bölücü terör örgütleridir.

Terör başka siyaset başkadır. İkisi arasında kalın bir çizgi çizilmeden, duvar örülmeden refah ve güvenlik mertebesine ulaşmak güçtür. Terörün silahsız çözülmesi gibi bir durum imkansızdır.

Terör örgütünün inancını değiştirmesi çabası başkadır. Hiçbir taviz ve geri adım terör örgütünü durdurmayacaktır. Türkiye teröristle müzakereye asla izin vermeyecektir. Kürt kardeşlerimin sorununu çözmek elbette mecburidir. Ama kolektif kimlik ve etnik bir temelde çözüme atıf yapmak vahim bir tehlikedir.

"TERÖRİSTBAŞI DEM GRUBUNDA SİLAH BIRAKTIĞINI İLAN ETSİN"

Terör eylemlerine ön şartsız son verilmesi, teröristlerin silahlarını bırakıp Türk adaletine teslim olması tek çıkış noktasıdır.

Terörist başının tecridi kaldırılsın talebi geliyor. Tecridi kaldırılırsa çıksın TBMM'de grup toplantısında konuşsun ve terörü bitirdiğini açıkça ilan etsin. Ve bu terör ülke gündeminden tamamen çıksın.

Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım.

Kürt kardeşlerim gelin bir olalım, beraber olalım. Bozguncu olanları tarihin çöplüğüne bırakalım. Biz hep birlikte Türk Milletiyiz. 

Kökünü kurutamayacağımız bir sorun yoktur. Terörün belini kırmak görevimiz. Bölücü örgüt başarısızlığa mahkumdur. 

Diyarbakır annelerinin sessiz çığlığı duyulmalı, evlatlarıyla buluşmaları sağlanmalı, hepsinin yüzü güldürülmeli, sorunun kaynağı olanlar harekete geçmelidir. Bilinmelidir ki, uzattığım elin bir mesajı da budur.

Dünya siyasetini Filistin davasında bir araya getirme mücadelesi veren Türkiye’nin 154 partiyle kutuplaşması, kendi içinde yarılması, birbirine girmek için pozisyon alması doğru değildir, ahlaki değildir, makul değildir, makus talihimiz Allah’ın izniyle ters dönecektir.

CHP Genel Başkanı istediği kadar sağa sola gitsin, orayı burayı ziyaret etsin, gömleğinin ilk düğmesini yanlış iliklemesinden, bastığı ve baktığı siyasi zemin kırık olduğundan dolayı yanlışa düşmesi ve hayal kırıklığı yaşaması kaçınılmazdır. 

Haftanın Öne Çıkanları

Themistokleus: “Halk konuşmazsa silahlar konuşur”

2024-10-20 13:11 - -

Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı

2024-10-21 12:09 - Ekonomi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e rahmet okuyan Aysın Komitgan: Atatürk'çüyüm, CHP üyesiyim

2024-10-21 19:08 - Gündem

Terörist başını böyle andılar! isim isim skandal 'Gülen' paylaşımı!

2024-10-21 12:38 - Gündem

Türkiye'de otomotiv sektörü ne durumda: İşte son rakamlar!

2024-10-21 12:08 - Teknoloji

“AB Kıbrıs temsilcisi atamak niyetinde”

2024-10-21 12:17 - -

Sterlin 44,80 TL, dolar 34,35 TL, euro 37,35 TL'den işlem görüyor

2024-10-21 12:02 - -

Ataoğlu: “Adalet için Adıyaman’da olacağız”

2024-10-20 18:27 - -

BÜYÜKYILMAZ; “YDP AÇISINDAN MECLİS BAŞKANLIĞI KONUSU KAPANMIŞTIR”

2024-10-21 12:52 - -

DİKO Milletvekili Hristos Orfanidis: "Hristodulidis'in icraatları bizi ortada bırakıyor"

2024-10-21 12:24 - -

İlgili Haberler

Bahçeli'nin tarihi konuşmasında dikkat çeken yüzük ve rozet detayı! Ne anlama geliyor?

14:39 - Gündem

FETÖ elebaşının cenaze namazını Gülen'in yerine geçmesi beklenen Suat Yıldırım kıldıracak!

13:38 - Gündem

Bağcılarlılar, festival tadında bir kitap fuarı geçiriyor

13:09 - Gündem

Gebze'de doğal gaz 3. katı yok etti: 6 yaralı!

12:39 - Gündem

Gaziosmanpaşa'da halı sadaki yangın kumaş deposuna sıçradı

11:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Mahkemede tartışma çıktı, duruşmaya ara verildi...

13:22 - -

İSTANBUL'DA EĞİTİM ALACAK 5 KIBRISLI TÜRK GENCE EĞİTİM BURSU VERİLECEK

10:45 - -

HIRSIZLIKTAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI...

10:42 - -

Üreticilere faiz desteği verilecek

10:38 - -

Akşit ile Kosma’nın ölüm sebepleri açıklandı...

10:33 - -