İsrail'den İran'a misilleme saldırısı: Vurulan hedefler açıklandı!

İsrail kamu yayın kuruluşu, İran'a yönelik 'operasyonun' üç saldırı dalgasının ardından sona erdiğini duyurdu. İsrail medyası, ordunun İran'da onlarca stratejik hedefi vurduğunu iddia etti.

Dünya - 5 saat önce

İsrail Kanal 12 televizyonu, "İsrail savaş uçaklarının son saatlerde İran topraklarında onlarca stratejik hedefi vurduğunu" bildirdi.

Saldırıların "İran'daki ana askeri tesislere odaklandığı" belirtilen haberde, hedefler arasında füze fabrikaları, insansız hava araçları geliştirme ve üretim tesisleri ile balistik füzeleri fırlatma üssünün olduğu aktarıldı.SAVAŞ UÇAKLARI SERBESTÇE HAREKET ETTİ

Haberde, İsrail uçaklarının saldırıların başında İran hava savunma sistemine zarar vermeye odaklandığını, bunun da İsrail uçaklarının İran hava sahasında serbestçe hareket etmesini sağlamak için taktiksel bir adım olduğu değerlendirmesine yer verildi.İSRAİL ORDUSU DUYURMUŞTU

İsrail ordusu, İran'daki "askeri hedeflere" yönelik saldırılar düzenlediğini duyurmuştu. Açıklamada, "İsrail'e yönelik son aylarda devam eden saldırılara yanıt olarak, şu anda İran'daki askeri hedeflere hassas saldırılar düzenlenmektedir." ifadeleri kullanılmıştı.

İsrail devlet televizyonu KAN, akşam saatlerinde adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberinde İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin İran'a saldırı planını onayladığını, yanıtın verilmesi için hükümetin kararının beklendiğini aktarmıştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett de AA'ya yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in İran'a yönelik saldırısının 1 Ekim'de İran'ın balistik füze saldırısına cevaben gerçekleştiğini, İsrail'in "meşru müdafaa" hakkı uyarınca İran'da askeri hedefleri vurduğunu kaydetmişti.İRAN MEDYASI: HEDEF ALINAN YERLER

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, "Siyonist rejimin saldırısında Tahran'ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı görülüyor." ifadelerine yer vermişti.

İran devlet televizyonu da başkent Tahran'daki patlama haberlerini doğrulamıştı. Haberde, "patlamanın kaynağının henüz belli olmadığı" aktarılırken "bazı patlama seslerinin ise hava savunma sistemlerinden kaynaklandığı" bilgisi verilmişti.

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını belirterek, Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı'nda olağanüstü bir durum yaşanmadığını bildirmişti.

Haberde, sosyal medyada patlamaya dair yayınlanan görüntülerin bir kısmının eski olduğunun tespit edildiği ve bu geceki patlamalarla ilgili olmadığı ifade edilmişti.

Öte yandan yarı resmi Mehr Haber Ajansı, Tahran'daki petrol rafinerisinden görüntüler paylaşarak, rafineride herhangi bir patlama yaşanmadığını aktarmıştı.

İlk patlamaların ardından İran'ın başkenti Tahran'da yeniden şiddetli patlama sesleri duyulmuştu.SALDIRI SONA ERDİİsrail kamu yayın kuruluşu, İran'a yönelik "operasyonun" üç saldırı dalgasının ardından sona erdiğini duyurdu.

Haftanın Öne Çıkanları

Themistokleus: “Halk konuşmazsa silahlar konuşur”

2024-10-20 13:11 - -

Emtia piyasasında geçen hafta değerli metaller pozitif ayrıştı

2024-10-21 12:09 - Ekonomi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e rahmet okuyan Aysın Komitgan: Atatürk'çüyüm, CHP üyesiyim

2024-10-21 19:08 - Gündem

Terörist başını böyle andılar! isim isim skandal 'Gülen' paylaşımı!

2024-10-21 12:38 - Gündem

ABD'den ateşkes açıklaması!"BÖLGEDE BU ACI DOLU SÜREÇ SONA ERMELİ"

2024-10-24 20:39 - Dünya

Türkiye'de otomotiv sektörü ne durumda: İşte son rakamlar!

2024-10-21 12:08 - Teknoloji

“AB Kıbrıs temsilcisi atamak niyetinde”

2024-10-21 12:17 - -

Tatar Bakanlar Kurulu'na New York'taki yemekle ilgili bilgi verdi...

2024-10-24 22:29 - -

Yonca Kavşağı’nın Geçitkale-İskele ayrımında araç takla attı...

2024-10-24 18:31 - -

Sterlin 44,80 TL, dolar 34,35 TL, euro 37,35 TL'den işlem görüyor

2024-10-21 12:02 - -

İlgili Haberler

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Sabırsızlıkla bekliyoruz!

09:38 - Dünya

Maduro'dan Erdoğan paylaşımı: Doğru yoldayız

09:09 - Dünya

Son dakika haberi: İsrail saldırısı sonrası ABD'den İran'a sürpriz çağrı

09:08 - Dünya

Son dakika: İsrail İran'a saldırı! Tahran'da peş peşe patlamalar

08:09 - Dünya

Savaş büyüyor! İran'dan son dakika açıklaması!

07:09 - Dünya

Günün Manşetleri

Maraş, alternatif turizm modelleri içerisinde bir model oldu...

13:17 - -

Zehie Helin Reessur’un katili Altundağ’ın cezası 14.00’te açıklanacak

13:06 - -

TUSAŞ TERÖR SALDIRISI'NI PKK ÜSTLENDİ...

12:48 - -

Rüstem Tatar” semineri yapıldı...

12:40 - -

Mehmet Akif Caddesi ile Gültekin Şengör Sokak’ta asfaltlama yapılacak...

12:35 - -