''Kültür ve sanat etkinliklerinin, toplumların gelişmesinde kritik öneme sahiptir.''

Sibel Tatar, "Türk Dünyasında Kadınların Sanatsal Başarı Hikayeleri Paneli"ne katıldı

- - 3 saat önce

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar eşi Sibel Tatar, "Türk Dünyasında Kadınların Sanatsal Başarı Hikayeleri Paneli"ne onur konuğu olarak katıldı

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sibel Tatar, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası himayelerinde Çorlu Müzik Derneği tarafından düzenlenen “Türk Dünyasında Kadınların Sanatsal Başarı Hikayeleri” temalı panele, onur konuğu olarak katılarak açılış konuşmasını yaptı.

Sibel Tatar konuşmasında, kültür ve sanat etkinliklerinin, toplumların gelişmesinde kritik öneme sahip olduğunu ve sanatın toplumsal değişime katkı yaptığını söyleyerek, kültürel etkinliklerin ülkelerin tanıtımında da önemli bir rolü olduğunu belirtti. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yapılan kültür ve sanat projelerine dikkat çeken Sibel Tatar, hayata geçirdikleri ve yakında  tamamlanacak projelerden bahsetti. 

Cumhurbaşkanlığı himayelerindeki “Fidan Çocuk Korosu"nun özel çocukları müzikle buluşturduğuna vurgu yapan Sibel Tatar, müziğe ilgi duyan ve yeteneği olan çocukların bu yeteneklerini ortaya çıkarmak için oluşturulan  orkestrada yer aldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde hayata geçirilen İpeğin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu “Kozada” Projesi hakkında da bilgi veren Sibel Tatar, ileriki  günlerde hayata geçirilecek çalışmaları tamamlanmak üzere olan Keçenin Kuzey Kıbrıs’ta Yeniden Doğuşu “Keçada” Projesi’ni anlattı.

Sibel Tatar konuşmasının devamında, Kıbrıs’ta uzun yıllar önce yaşayan dünyanın en küçük fili olan cüce fil ve en küçük su aygırı fosillerinin de uzmanların titiz çalışmaları sonucunda bir müzede sergilenmeleri ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti. 

Yemeğin de bir kültür olduğunu vurgulayan Sibel Tatar, bu konuda “Geçmişten Geleceğe Kıbrıs Mutfağı Yemek Kitabı'nın” İngilizce ve Türkçe olarak hazırlandığını ve hayata geçirildiğini dile getirdi. 

Sibel Tatar, kültür yayınları altında ileriki günlerde tanıtımı yapılacak olan “Kıbrıs Kapı ve Sandıkları Projesi"nin de hem bir müzede sergileneceğini hem de kapsamlı tanıtıcı bir kitabın hazırlanmakta olduğunu kaydetti. 

Sibel Tatar, kültür yayınları altında bir diğer projenin ise Kıbrıs Türk Halk Müziği'ni içerecek bir araştırma kitabı olduğunu ve çalışmalarının devam etmekte olduğunu ifade etti. 

Tüm çalışmalarla ülkedeki kültür ve sanatı öne çıkarmayı ve gelecek nesillere de kapsamlı bir arşiv bırakmayı hedeflediklerini anlatan Sibel Tatar, sanatın toplumda farkındalık yaratma ve sosyal değişim gücü nedeniyle sanatın her alanının desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Sivil toplum örgütleri ile iş birliğinin önemine işaret eden Sibel Tatar, bu alanda yapılacak tüm faaliyetlerin de desteklenmesinin önemine dikkat çekti. 

Konuşmasının sonunda böylesi önemli bir panelde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sibel Tatar, panele katkı koyan herkese teşekkür etti. 

Moderatörlüğünü Nalan Höke Turan’ın yaptığı panele Azerbaycan’dan sanatçı Azerin ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı ve Piyanist Nargiz Aliyeva, Türkiye Cumhuriyeti’nden Akademisyen Sanatçı Aylin Şengün Taşçı ve Koro Şefi Gülden Kaya ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Sanatçı ve Koro Şefi Bahar Gökhan katılarak, sanatta kadını konuşarak  sanat yolculuklarında  hikayelerini paylaştı.

Haftanın Öne Çıkanları

“Devlet ve egemenliğimizden taviz veremeyiz”

2024-10-14 14:17 - -

Themistokleus: “Halk konuşmazsa silahlar konuşur”

2024-10-20 13:11 - -

''Zaroğlu: Meclis başkanı seçilmezse hükümetten çekiliriz…''

2024-10-14 21:12 - -

YDP'DEN UBP'Lİ VEKİLLERE İTİDAL DAVETİ...

2024-10-14 14:50 - -

Arıklı'dan UBP'ye "adayını belirle ve arkasında dur" çağrısı...

2024-10-14 20:43 - -

İsrailli askerden itiraf: Sivilleri canlı kalkan olarak kullandık!

2024-10-14 21:38 - Dünya

Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkçe kurs kayıtları sürüyor

2024-10-14 21:47 - -

Ataoğlu: “Adalet için Adıyaman’da olacağız”

2024-10-20 18:27 - -

Davulcu: “Yaşanan ölümler iş kazası değil iş cinayetidir”

2024-10-15 18:00 - -

Aydınlı: "Fiber optik altyapı, Bilişim Adası hedefinin gerçekleşmesi için olmazsa olmazdır."

2024-10-17 10:21 - -

İlgili Haberler

POLİSİYE HABERLER...

14:43 - -

Derinya sınır kapısında uyuşturucudan 2 tutuklu...

14:37 - -

Dünkü trafik denetimlerinde 38 araç trafikten men edildi

13:25 - -

''Onu hiçbir zaman unutmayacağız.” 

13:18 - -

Merhum Gazeteci Özcan Özcanhan, kabri başında anıldı

13:11 - -

Günün Manşetleri

POLİSİYE HABERLER...

14:43 - -

Derinya sınır kapısında uyuşturucudan 2 tutuklu...

14:37 - -

Dünkü trafik denetimlerinde 38 araç trafikten men edildi

13:25 - -

''Onu hiçbir zaman unutmayacağız.” 

13:18 - -

Merhum Gazeteci Özcan Özcanhan, kabri başında anıldı

13:11 - -