Teknoloji

Android ve iOS katili mi? Huawei HarmonyOS Next tanıtıldı

l lang=

Android ve iOS katili mi? Huawei HarmonyOS Next tanıtıldı
23-10-2024 17:08

Huawei, mobil dünyasında önemli bir adım atarak tamamen Android‘den bağımsız yeni işletim sistemi HarmonyOS NEXT'i duyurdu. Google'ın mobil ekosisteminden kopuşu temsil eden yeni işletim sistemi, şirketin ABD yaptırımları sonrası geliştirdiği uzun vadeli stratejisinin önemli bir parçası.

Huawei HarmonyOS Next neler sunuyor?

Huawei, Android'den tamamen bağımsız yeni işletim sistemi HarmonyOS NEXT'i görücüye çıkardı. Önceki sürümlerinden farklı olarak HarmonyOS NEXT, Google'ın mobil işletim sisteminden tamamen arındırılmış ve Android uygulamalarını desteklemiyor.

Huawei'nin açık kaynaklı OpenHarmony projesine dayanan yeni işletim sistemi, yenilenmiş bir arayüz sunuyor. Daha özelleştirilebilir bir kilit ekranı ve daha hızlı gezinme için yeniden tasarlanmış kontrol merkezi öne çıkıyor. Ana ekran düzeni ise önceki sürümlerle benzerliğini koruyor.

Amiral gemisi katili: Redmi Turbo 4 serisinin işlemcileri belli oldu!

Amiral gemisi katili: Redmi Turbo 4 serisinin işlemcileri belli oldu!

Redmi Turbo 4 ve Turbo 4 Pro modellerinden oluşacak yeni seri hakkında detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

HarmonyOS NEXT, performansı artırmak için Huawei'nin kendi geliştirdiği yapay zeka yeteneklerini de destekliyor. Pangu dil modelinden temel alacak bu özellikler, cihaza göre farklı şekilde dağıtılacak. “Yıldız Kalkanı” adı verilen yeni bir güvenlik sistemi ise cihazları işletim sistemi seviyesinde koruyacak.

Huawei CEO'su Richard Yu, HarmonyOS ekosistemi için 15 bin uygulama ve hizmetin şu anda erişilebilir olduğunu belirtti. Android uygulamalarıyla uyumlu olmayan HarmonyOS NEXT'in uygulama geliştirme kiti sunacağı belirtildi.

Android'den bağımsız bir işletim sistemine geçiş, Huawei modellerinin ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle ağır kısıtlamalarla karşılaşmasının ardından geliyor. HarmonyOS NEXT, Huawei'nin küresel akıllı telefon pazarında rekabet edebilmesi için Android'e alternatif olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER