YDP'DEN UBP'Lİ VEKİLLERE İTİDAL DAVETİ...

Bugün toplanan YDP MYK’sı aşağıdaki kararı almıştır:

YDP'DEN UBP'Lİ VEKİLLERE İTİDAL DAVETİ...
14-10-2024 14:50

YDP'nin yapmış olduğu basın bilgirgesine göre ;savcılık  kararının olumsuz yönde geldiği fakat yorumlama konusunu meclise bırakıldığı bildirildi.

Yapılan Basın bildirisi aşağıdali gibidir:


Bugün toplanan YDP MYK’sı aşağıdaki kararı almıştır:

Meclis Başkanı seçimi ile ilgili kriz artık kaosa dönüşmüştür. Bu krizin müsebbibi UBP’niniçindeki bazı milletvekilleridir. Başsavcılık da bu konudaki görüşünü olumsuz şekilde açıklamış ve fakat içtüzüğün 10. Maddesini yorumlama konusunda sözü meclise bırakmıştır. 

YDP MYK’sı olarak biz, Ortağımız UBP’nin milletvekillerine sağduyu çağrısı yapıyor ve sorunu çözme konusunda birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, bir an evvel bu soruna çözüm üretmelerini talep ediyoruz. 

Herkesin malumudur ki, bu sürecin bu şekilde devam etmesi halinde ülkedeki sıkıntılar her geçen gün artacak ve New York’taki 3ü görüşme ve görüşmelerin arkasından meydana gelebilecek gelişmeler dahil pek çok önemli konuyu ıskalayacak ve icraat yapamayacak bir noktaya geleceğiz. 

Bu sürecin bu şekilde devam etmesi neticesinde istikrar için kurulan bu Hükümet, istikrarsızlığın kaynağı olacaktır. İstikrarsızlığın bir parçası olmak ise bizim asla kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Bundan sonraki gelişmeler için Hükümetten çekilme dahil her türlü karar alma konusunda Genel Başkana tam yetki veriyoruz. 

 

Saygılarımızla

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER