Teknoloji

BMW'de deprem: En büyük fabrikada üretim durdu!

BMW, Çin'de bulunan en büyük fabrikası için üretimleri azaltmaya başladı. Peki şirkette neler yaşanıyor? İşte detaylar.

BMW'de deprem: En büyük fabrikada üretim durdu!
23-10-2024 19:08

BMW'nin en büyük üretim merkezinde alarm zilleri çalıyor. Dev otomotiv üreticisi, düşen satış rakamları ve artan maliyet baskısıyla başa çıkmak için üretimde kesintiye gidiyor.

BMW, Çin fabrikası için üretimi azalttı

BMW'nin en büyük üretim üssü olan Çin'in Shenyang bölgesindeki fabrikada beklenmedik adımlar atıyor. Alman otomotiv devinin, yıl başından beri üretimleri düşürdüğü ve işçilere uzun tatiller verdiği ortaya çıktı. Çin'den gelen haberlere göre, üretim hattı çalışanları ayda sadece iki hafta çalışıyor. Ayrıca üç yıldan daha kısa çalışanların sözleşmelerinin yenilenmeyeceği bildirildi.

Dünya genelindeki her üç BMW'den biri Shenyang'da üretiliyor. Tiexi ve Dadong fabrikaları toplamda 830 bin araçlık üretim kapasitesine sahip. Tiexi fabrikası 1 Serisi, 3 Serisi, X1, iX1, X2 ve i3 modellerini üretiyor. Buna göre sadece geçen yıl yaklaşık 307 bin model üretti. Dadong fabrikası ise 5 Serisi, X3, iX3 ve X5 gibi üst segment modellere odaklanarak geçen yıl 420 bin araç üretti.

Daha bir yıl olmadı: Apple, Vision Pro'yu iptal ediyor!

Daha bir yıl olmadı: Apple, Vision Pro'yu iptal ediyor!

Apple Vision Pro için ilk yılın sonuçları beklentileri karşılamadı. Şirketin tüm üretimleri askıya alabileceği belirtildi.

BMW, Temmuz ayında Çin'de yaşanan fiyat rekabetinden çekildiğini ve yılın ikinci yarısında karlılığa odaklanacağını açıklamıştı. Bu strateji, satış rakamlarına da yansıdı. Şirketin Çin'deki satışları, yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 13 düşüşle 520 bin araca geriledi.

“Üretimleri azaltıp fiyatı koruma” stratejisinin uygulandığı Ağustos ayında ise satışlar neredeyse yarı yarıya düşerek 37 bin adete kadar indi. Son üretim kesintileri ise Çin pazarındaki zorluğun devam edeceğini gösteriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER