Politika

CHP'li Cemil Tugay'dan 'Yapamıyoruz' itirafı: Devlet müdahale etsin

İzmir Körfezi'nde canlı ölümlerine neden olan kirlilikle mücadele için oluşturulan Bilim Kurulu toplantılarına dahi katılmayan İzmir BŞB Başkanı CHP'li Cemil Tugay ''Zahmet olacak ama devlet, İzmir Körfezi'ne müdahale etsinler. ''dedi.

CHP'li Cemil Tugay'dan 'Yapamıyoruz' itirafı: Devlet müdahale etsin
27-10-2024 08:09

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, bölgede inceleme başlatıldı. Bakanlık, 35 akademisyenin yer aldığı İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturdu.

BAKANLIK HAREKETE GEÇMİŞTİ

Eylem planında Körfez'in temizlenebilmesi için tüm kurumlar gibi İzmir Büyükşehir Belediyesinin de sorumlulukları belirlenmişti.

Ancak Çevre, Şehircilik Bakanlığı'nın öncülüğünde 35 bilim insanının hazırladığı ve imzaladığı; balık ölümleri ile kirliliğin önüne geçecek İzmir Körfezi ile ilgili eylem planına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın karara imza atmadığı ortaya çıkmıştı.



TUGAY: DEVLET MÜDAHALE ETSİN

Yaşananlara ilişkin bugün yeni bir açıklama yapan Tugay, "Biz kendi bildiğimiz yolda yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında bakanlığın İzmir'e hizmet etme zorunluluğu olduğunu söyleyen Tugay, "Zahmet olacak ama devlet, İzmir Körfezi'ne müdahale etsinler. Yapmazlarsa yapmadıklarını bütün dünya bilecek" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER