Teknoloji

Çin, dünyanın en güçlü mıknatısını üretti!

ABD ve Çin arasındaki bilim savaşları sürüyor: Çin, rakibinin elindeki 'en güçlü süper mıknatıs' rekorunu ele geçirdi.

Çin, dünyanın en güçlü mıknatısını üretti!
28-10-2024 09:08

Çin, yüksek manyetik alan teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza atarakbilim dünyasında yeni bir dönem başlatmış olabilir. Hefei Fizik Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı Yüksek Manyetik Alan Laboratuvarı, geliştirdiği 42 tesla güçündeki dirençli mıknatısla, ABD'nin 2017'den beri elinde tuttuğu 41.4 teslalık dünya rekorunu geride bıraktı.

Çin, rekoru tek başına ele geçirdi!

22 Eylül'de duyurul gelişme, Çin Bilimler Akademisi'nin uzun yıllara dayanan araştırma ve geliştirme çalışmalarının bir sonucu… Tam 32.3 megawatt güç kaynağıyla çalışan bu süper mıknatıs, bilim insanlarına materyal araştırmalarında çeşitli imkanlar sunacak.

Laboratuvarın akademik direktörü Guanli Kaung, bu güçteki manyetik alanların maddelerin temel özelliklerini incelemede kritik öneme sahip olduğunu vurgularken, “Bu teknoloji, fizikte ve kimyada yeni keşiflerin önünü açacak. Günlük hayatta kullanılan teknolojilerin geliştirilmesinde önemli rol oynayacak,” şeklinde konuştu.

İkonik Amerikan efsanesi Türkiye'de: Ford F-150 satışı başladı!

İkonik Amerikan efsanesi Türkiye'de: Ford F-150 satışı başladı!

İkonik Amerikan efsanesi Ford F-150 Türkiye'de satışa sunuldu. Peki Ford F-150 Supercab XLT fiyatı ne kadar ve özellikleri neler?

Yüksek manyetik alan araştırmalarında Fransa, Japonya, Hollanda ve ABD gibi ülkelerin arasına katılan Çin, bu alanda faaliyet gösteren altıncı ülke konumuna yükseldi. Geçmişte bu tür araştırmalardan çıkan Nobel ödüllü buluşlar, alanın bilimsel potansiyelini gözler önüne seriyor.

Uzmanlar, bu gelişmenin sadece bir rekor kırmanın ötesinde, gelecekteki teknolojik gelişmelere de sebep olacağını belirtiyor. Süper iletkenler, kuantum materyalleri ve yeni nesil enerji sistemleri gibi alanlarda yapılacak araştırmalar i çin kritik öneme sahip olan bu teknoloji, Çin'in bilimsel altyapısının geldiği noktayı da ortaya koyuyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşmayı ihmal etmeyin.

çinmıknatıs Tesla
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER