Teknoloji

Dev şirket açıkladı! Bunu yapana 1 Milyon Dolar verilecek

ABD'li teknoloji devi Apple bir duyuru yaparak dikkatleri üzerine çekti. Gizli yapay zeka bulut sistemini hackleyebilecek güvenlik uzmanlarına 1 milyon dolara kadar ödül verilecek.

Dev şirket açıkladı! Bunu yapana 1 Milyon Dolar verilecek
26-10-2024 11:09

Apple, yaptığı duyuru ile siber güvenlik dünyasında dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. ABD'li şirket, yapay zeka sistemlerini daha da güvenli hale getirmek adına araştırmacılara 1 milyon dolara kadar ödül verecek. Gizli yapay zeka bulut sistemini hackleyecek güvenlik uzmanlarına 1 milyon dolara kadar ödül verilecek.

DAVET GÖNDERDİ

Apple, güvenlik açıklarını kapatmak adına dünyanın dört bir yanından güvenlik uzmanlarına bu sistemi hacklemeleri için davette bulundu.

BUNU YAPANA 1 MİLYON DOLAR VERİLECEK

Apple, güvenlik araştırmacılarının birbirinden farklı zorluk seviyelerinde katılım gösterebileceği bu programda, sistemin farklı katmanlarını hedef alacak. Güvenlik araştırmacıları, belirlenen güvenlik açıklarını raporladıklarında, buldukları açığın kritik seviyesine göre para kazanacak. Bu ödül miktarı, açığın tehlike derecesine göre artarak 1 milyon dolara kadar çıkabilecek.

Araştırmacılar, Apple’ın belirlemiş olduğu zorlu protokoller çerçevesinde sistemin güvenlik duvarlarını geçmek için çaba sarf edecek. 

Bu güvenlik açığını bulan her araştırmacı, ödüllendirilmenin dışında küresel siber güvenlik topluluğunda büyük bir saygınlık kazanacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER