Ekonomi

Fitch'ten ECB tahmini: Faiz indirim hızı artacak

Ekonomi - Kredi kuruluşu Fitch, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz indirimlerini hızlandıracağını öngördü. Kuruluşa göre ECB, faizi 2025 sonu itibarıyla yüzde 2'ye kadar indirecek.

Fitch'ten ECB tahmini: Faiz indirim hızı artacak
21-10-2024 18:09

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa Merkez Bankası'nın ( ECB) faiz  indirimlerini hızlandıracağını öngörüyor.

Kuruluş, ECB'nin haziranda başladığı politika gevşeme döngüsünde faizi toplam 200 baz puan düşürerek 2025 sonu itibarıyla yüzde 2'ye kadar indireceğini tahmin ediyor.

ECB'nin 17 Ekim'de politika faizlerini 25 baz puan düşürerek mevduat faizini yüzde 3,25'e getirmesinin ardından, aralıktaki toplantıda 25 baz puan daha indirim bekleniyor.

ECB'nin 2025 boyunca ise mart, haziran, eylül ve aralık olmak üzere üçer aylık dönemlerde 25'er baz puanlık indirimlerle yıl genelinde 100 baz puanlık faiz indirimine gideceği öngörülüyor.

Ancak hala yüksek seyreden ücret ve hizmet enflasyonu nedeniyle faizin 2025'in büyük bölümünde sıkı seviyede kalması bekleniyor.

Fitch Ratings, Euro Bölgesi için yüzde 2'yi nötr politika faizi ve gevşeme döngüsünde faizin muhtemel son noktası olarak görüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER