Gündem

Fonlu medyada 'yenidoğan çetesi' manipülasyonu! Hem kararttılar hem çarpıttılar

Sağlık Bakanlığı ve yargının eşgüdümünde deşifre edilerek çökertilen “yenidoğan çetesi” ile ilgili kamuoyunu dehşete düşüren ayrıntılar günden güne ortaya çıkarılırken, muhalif medya yine izleyicisini manipüle etme derdine düştü.

Fonlu medyada 'yenidoğan çetesi' manipülasyonu! Hem kararttılar hem çarpıttılar
20-10-2024 13:38

Mağdur aileler konuştu, korkunç detaylar ortaya çıkıyor! Dehşete düşüren 197 suç...

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye'yi derinden sarsan 'Yenidoğan Çetesi' skandalı, mağdur olan ailelerin açıklamalarının ardından daha da korkunç bir hal aldı...</p><p> </p><p>Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerince yapılan denetimlerde 197 suça konu eylemin oluştuğu saptandı.</p><p>Para uğruna yeni doğan bebeklerin özel hastanelere sevk edilmelerini sağlayıp, bazı bebeklerin de ölmelerine neden olmakla suçlanan çeteyle ilgili ortaya çıkan yeni bilgiler dehşete düşürüyor. </p><p> </p><p>Yaşadıkları acının tarifi olmadığını söyleyen ailelerin yanıt beklediği sorular var.</p><p>Çetenin para için anlaştığı özel hastaneler aracılığıyla yeni doğum yapan birçok aile dehşeti yaşadı, 10 bebeğin yaşamını yitirdiği tespit edilse de bu sayı artabilir.</p><p> </p><p>Umut bebeğin annesi de  <a href=yenidoğan çetesi yüzünden dehşeti yaşadı.

"><p>Umut bebeğin annesi Burcu Gökdeniz, çete elebaşı olmakla suçlanan Fırat Sarı kontrolünde doğum yaptıktan 10 gün sonra çocuğunu kaybetti. </p><p><strong>

Gökdeniz, "2020 senesinde doğumdan sonra Fırat Sarı kontrolünde 10 gün yoğun bakımda yattı oğlum ve 10 günün sonunda ne yazık ki vefat etti yavrum. O zamandan beri hep aklımı kurcalar ihmal var mıydı diye. Ben şimdi ne yapayım. Oğlum Umut’um ihmaller sonucu mu öldü? Senelerdir eceliyle ölmüş olduğunu sandığım evladım cinayete mi kurban gitti? Benim içimdeki acıyı kim söndürecek? Beni bu düşüncelerden kim arındıracak? Bana bunun cevabını kim verecek?" diyerek isyan etti.

"><p><strong>AYAZ BEBEK YANLIŞ MÜDAHALEDEN Mİ ÖLDÜ?</strong><br /><br />Geçen yıl doğum yapan Seniha Karaduman'ın bebeği de sağlık sorunları olduğu iddiasıyla İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildi. </p><p> </p><p>Baba Erhan Karaduman yanlış müdahaleler nedeniyle Ayaz'ın öldüğünden şüpheleniyor.</p><p>Erhan Karaduman, <strong> dedi.

"><p><strong>10 HASTANENİN RUHSATI İPTAL EDİLDİ</strong></p><p>Soruşturma kapsamında 19 özel hastane inceleme altında.</p><p>Şu ana kadar İstanbul'daki, Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi, Özel Silivri Kolan Hastanesi, ve Çorlu'daki Özel Reyap Hastanesi'nin faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı.</p><p> </p><p> </p><p><strong>197 SUÇA KONU EYLEM SAPTANDI</strong></p><p>"><p>Hangi özel hastanelerin çeteyle hareket ettiği, ne gibi usulsüzlüklere karışıldığına çapraz denetimler ve bu rapordaki tespitler ışık tuttu.</p><p>Emniyet, çetenin faaliyetlerinin ortaya çıkarılması için aylarca teknik takip çalışması yürütürken, İstanbul'daki tüm özel hastanelere yönelik de çapraz denetimler başlatıldı. </p><p> </p><p>Bir bölgedeki hastanelerin ani bir şekilde, eş zamanlı olarak denetlenmesi anlamına gelen çapraz denetimler sonucu, 30 klasör ve 2 koliden oluşan rapor hazırlandı.</p><p>Çetenin faaliyetlerinde hangi özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerinin bulunduğu, devleti zarara uğratmak amacıyla ne gibi usulsüzlüklere karışıldığına ilişkin tespitlerin yer aldığı bu rapor, teknik takip ve diğer tespitlerle birlikte, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda yürütülen soruşturmada önemli rol oynadı.</p><p> </p><p>İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerince yapılan denetimlerde 197 suça konu eylemin oluştuğu saptandı.</p><p> </p><p>Denetimler, banka hesap hareketleri, HTS incelemeleri ve fiziki takip tutanaklarının da suç içerikli konuşmalar ile örtüştüğü belirlendi.</p><p>Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan fezlekenin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi ile oluşturulan 494 sayfalık iddianameye de yansıyan yüzlerce sayfalık raporda, hastane denetimlerinde, bazı özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde doldurulması gereken bazı defterlerinin doldurulmadığı, bebeklerin dosya üzerinde gösterilen sağlık durumları ile fiili sağlık durumlarının uyuşmadığı aktarıldı.</p><p> </p>

HABER7

Halk TV, NOW TV, Sözcü TV gibi fonlu yayın kuruluşları, yenidoğan çetesi ile ilgili haberlerinde siyaset vurgusu yapmaya çalışarak iktidarı töhmet altında bırakıcı söylemler üretiyor. Fondaşlar, hastanelerde para için bebek öldüren çetenin en kritik adamlarının CHP’li belediyelerde yetkili olduklarını ise dikkatlerden kaçırıyor.

Vahim olayı sulandırmaya çalışan fonlu medya, çete mensubu olduğu iddiasıyla yargılanan CHP Beylikdüzü Meclis Üyesi ve İBB Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu Başkanı Ahmet Atilla Yılmaz ile CHP’li Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Renas Kılıç’a adeta perdeleme uyguluyor.

Bakan Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması! Süreci tek tek anlattıBakan Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan çetesi' açıklaması! Süreci tek tek anlattı

CHP’Lİ YETKİLİYİ BAKANLIĞIN MÜDÜRÜ GİBİ SUNDULAR

Halk TV, yenidoğan çetesindeki kilit isim Renas Kılıç’ın CHP’li belediyede yönetici olduğunu gizleyerek ‘devlet görevlisi’ algısı oluşturdu.

Halk TV’de konuşan gazeteci Emrullah Erdinç, “Çok üzücü bir şey, Renas Kılıç bir İlçe Sağlık Müdürü. Esenyurt’ta.” dedi. Erdinç, Renas Kılıç’la ilgili “Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü mü?” sorusuna, “Evet.” karşılığını verdi.