Hristodulidis: New York toplantısının amacı görüşmelerin yeniden başlaması için koşullar yaratmak

Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, pazartesi akşamı yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorunuyla ilgili görüşmelerin yeniden başlaması için koşulların yaratılması konusundaki kararlılığını yineledi.

Hristodulidis: New York toplantısının amacı görüşmelerin yeniden başlaması için koşullar yaratmak
08-10-2024 10:57

    Hristodulidis;Fasoula'daki 'Küçük Salamis' Heykel Parkı'nda sanatçı Filippos Yiapanis'in bir heykel sergisinin açılışında açıklamalarda bulundu.

    Hristodulidis;konuşmasında, 15 Ekim'de New York'a gittiğinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'le üçlü bir görüşme gerçekleştireceğini, "Kıbrıs sorunuyla ilgili diyaloğun yeniden başlaması için koşulların yaratılması amacıyla" üçlü bir görüşmenin planlandığını söyledi.

    Günün erken saatlerinde verimli bir Ulusal Konsey toplantısının gerçekleştiğini ve bunun şimdiye kadar yapılmış en yapıcı oturumlardan biri olduğunu söyleyerek, bundan cesaret aldığını söyledi.

    Hristodulidis, Kıbrıs sorunuyla ilgili toplantılara katılacağı New York'taki önümüzdeki görüşmelerin önemini vurguladı.

   "Önemini ve sorumluluklarını tam olarak anlıyorum" diyen Hristodulidis, öncelikli amacının, nihai hedefi Kıbrıs'ın özgürleştirilmesi ve yeniden birleştirilmesi olan, mutabık kalınan çerçevede diyaloğun yeniden başlaması için doğru koşulları yaratmak olduğunu belirtti.

Kıbrıs Rum Kesimi Kıbrıs sorunu müzakerecisi Menelaos Menelaou, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, New York'taki toplantının "mümkün olan en iyi sonucu vereceğini" söyledi .

"Yapılması gereken, başlatılan bu çabanın devam etmesini sağlamaktır" dedi.

  BM Genel Sekreteri'nin toplantı sırasında herhangi bir öneride bulunup bulunmayacağı sorulduğunda Menelaou, Guterres'in ''Asla kendi düzeyinde toplantı düzenlemediğini" söyledi ve"Bu toplantıyla bir sonuç elde etmeye çalışacak" dedi.

Menelaou, Maria Angela Holguin'e atıfta bulunarak, "BM'ye, BM Genel Sekreteri'nin kişisel temsilcisi tarafından yürütülen temasların bu ilk aşamasının bu aşamada değerlendirilmesi ve bundan sonraki adımlara karar verilmesi gerektiğini düşündüğümüzü ilettik" dedi.

“Bu tür toplantılar yapılıyorsa bir sonuç alınması önemli.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER