Teknoloji

iOS 18.2 ile gelen tüm yenilikler!

Apple, geliştiriciler için iOS 18.2 ilk beta sürümünü dün akşam yayınladı. iOS 18.2 ile gelen tüm yenilikleri bir araya getirdik.

iOS 18.2 ile gelen tüm yenilikler!
24-10-2024 11:38

Apple, geliştiriciler için iOS 18.2 ilk beta sürümünü dün akşam yayınladı. Bu sürüm, yalnızca Apple Intelligence’ı destekleyen cihazlarda kullanılabilir olsa da, yazılımın tam sürümü yayımlandığında herkesin erişebileceği birçok yeni özellik içeriyor. Özellikle Apple Intelligence ile gelen yeni özellikler, iOS 18.1’e göre çok daha eğlenceli ve etkileşimli bir deneyim sunuyor. iOS 18.2 ile gelen tüm yenilikleri bir araya getirdik.

iOS 18.2 ile gelen tüm yenilikler!

iOS 18.2, Apple Intelligence ile daha fazla zeka ve etkileşim imkanı sunan bir dizi özellik ile geliyor. Bu güncelleme, özellikle Image Playground ve Genmoji gibi eğlenceli ve yaratıcı araçlarla dikkat çekiyor. İşte iOS 18.2’de yer alan bazı önemli Apple Intelligence özellikleri:

iOS 18.2Image Playground: Bu yeni uygulama, mesajlaşma entegrasyonu ile arkadaşlarınızın veya kendinizin görsellerini stilize edebileceğiniz bir platform sunuyor. Belirlediğiniz temalar veya görüntüler üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz.Image Wand: Notes uygulaması ile entegre çalışan Image Wand, yazdıklarınıza görseller ekleyebileceğiniz bir araçtır. iPad’de Apple Pencil ile çizdiğiniz kaba taslakları, daha şık görüntülere dönüştürebilirsiniz.Genmoji: Bu özellikle, kendi özel emojilerinizi oluşturabilirsiniz. Genmoji, Image Playground’a benzer, ancak daha küçük emoji boyutunda kişiselleştirilebilir. iOS 18.1 yüklü cihazlar Genmoji’leri görebilir ancak yalnızca iOS 18.2’de oluşturulabilirler.Siri ChatGPT: Siri, iOS 18.2 ile artık taleplerinizi ChatGPT’ye yönlendirebiliyor. Bu tamamen kullanıcıya bağlı bir özelliktir; bir hesap gerektirmez ve Siri’nin her talebi ChatGPT’ye göndermesi için izniniz alınır. ChatGPT, Siri’den daha kapsamlı bilgi sağlayabilir ve hem metin hem de görsel içerik üretebilir.Görsel Zeka (Visual Intelligence): iPhone 16’da Görsel Zeka özelliği ile çevrenizdeki nesneleri ve mekanları tanıyabilirsiniz. Kamera Kontrol tuşuna uzun basarak bu özelliği açabilir, restoranların yorumlarını görebilir, metinleri kopyalayabilir ve hatta ChatGPT’ye sorular yöneltebilirsiniz.Yazma Araçları (Writing Tools): Artık üç stil ile sınırlı değil. İçeriğinizin tonunu veya yapısını tarif edebilir, bir e-postayı şiire çevirebilir veya daha dinamik sözcükler ekleyebilirsiniz.Dil Desteği: iOS 18.2 ile Apple Intelligence, İngiltere, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Güney Afrika gibi diğer İngilizce konuşulan ülkelerde kullanılabilir hale geliyor.iOS 18.2

Apple Arcade ve Diğer Özellikler

Apple Arcade: Apple Arcade’in “Tüm Oyunlar” bölümüne yeni bir açılır filtre menüsü eklendi. Oyun önizlemeleri de isteğe bağlı hale getirildi.Mail Uygulaması: iOS 18.2, önemli e-postalar, anlaşmalar, bültenler ve işlem e-postaları için yeni kategoriler getiriyor. Ayrıca, kişi ve iş yerlerine ait daha büyük resimlerin eklendiği ve aynı kişiden gelen tüm e-postaların bir araya getirildiği yeni bir görünüm mevcut.Sesli Notlar (Voice Memos): Artık iki ses kaydını üst üste katmanlayabilir ve bu katmanları düzenleyebilirsiniz.AB – Uygulama Silme: Avrupa Birliği’ndeki kullanıcılar, artık App Store, Safari, Mesajlar, Kamera ve Fotoğraflar gibi temel uygulamaları silebilecekler.Varsayılan Uygulamalar: iOS 18.2, “Uygulamalar” sekmesi altında yeni bir “Varsayılan Uygulamalar” bölümünü getiriyor. Burada E-posta, Mesajlaşma, Arama, Tarayıcı ve Klavye gibi varsayılan uygulamalarınızı yönetebilirsiniz. Avrupa Birliği’nde, Apple dışındaki arama ve mesajlaşma uygulamalarını seçme seçenekleri de mevcut.Ses Seviyesi Limiti: Ayarlar menüsünde Ses ve Dokunsal Bildirimler bölümüne yeni bir Ses Seviyesi Limiti seçeneği eklendi. Bu seçenek ile iPhone’un hoparlör çıkış sesini sınırlayabilirsiniz.

Diğer Yenilikler

Safari: Ayarlar’da web sitesi verileri ve geçmişi yönetmek için yeni seçenekler sunuluyor. İçe ve dışa aktarma seçenekleri mevcut.Podcast’ler: Podcast uygulamasında artık kategoriler favorilere eklenebilecek.uyku apnesiUyku Apnesi Bildirimleri: Uyumlu Apple Watch modelleri ile uyku apnesi bildirimleri kullanılabilir hale geliyor.

iOS 18.2’nin geliştiricilere sunulmuş beta sürümü, çok sayıda yenilikle birlikte geliyor. Özellikle Apple Intelligence özellikleri, daha fazla kişiselleştirme ve eğlence sunarak kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER