Teknoloji

iPhone'un sevilen bildirimleri sonunda Android yolunda!

Android 16 yeni bir canlı bildirim özelliği alıyor. Bu özellik sayesinde çeşitli bildirimler ekranın üst kısmına sabitlenecek.

iPhone'un sevilen bildirimleri sonunda Android yolunda!
26-10-2024 22:08

Akıllı telefon dünyasının iki devi Apple ve Google arasındaki rekabet, yenilikçi özelliklerin ortaya çıkmasına ve kullanıcı deneyiminin gelişmesine katkı sağlıyor. Son yıllarda iPhone'da sunulan “Canlı Etkinlikler” özelliği, kullanıcıların belirli bilgilere ekranın üst bölümden erişmesini mümkün kılıyor. Şimdi ise Google, Android ekosistemine benzer bir işlevsellik kazandırmak için kolları sıvadı. 

Android 16, iPhone bildirimlerinden ilham alan özellikle geliyor

Android 16, iPhone'larda yer alan “Canlı Etkinlikler” özelliğine benzer bir yenilikle karşımıza çıkabilir. İşletim sisteminin kodunda görülen bazı değişikler, Android 16 için “Zengin Sürekli Bildirimler” adlı özelliği gözler önüne serdi. İddiaya göre bu özellik, önemli bilgilerin durum çubuğunda sürekli görünür kalmasını sağlayacak.

android bildirim

Araştırmacıların paylaşımına göre sürekli bildirimler, durum çubuğunda simge olarak görünecek ve özel arka planlar ve metinler içerebilecek. Örnek tasarımlar, bir Uber aracının tahmini varış zamanının durum çubuğunda nasıl görünebileceğini gösterdi.

Akıllı telefon pazarında kriz: ARM, Qualcomm'un işlemci lisansını iptal ediyor!

Akıllı telefon pazarında kriz: ARM, Qualcomm'un işlemci lisansını iptal ediyor!

Akıllı telefon pazarı zora giriyor. ARM, Qualcomm ile olan lisans anlaşmasını sonlandırma kararı aldı. İşte ayrıntılar!

Zengin Sürekli Bildirimler, Apple'ın iOS‘ta sunduğu Canlı Etkinlikleriyle benzer şekilde çalışacak. Canlı Etkinlikler, iPhone'un kilit ekranında ve bildirimlerin üzerinde çeşitli bilgileri görüntüleyebiliyor. Dynamic Island'a sahip iPhone'lar ayrıca özel widget'lara da sahip.

Bu bildirimlerde yemek siparişini, taksi ve parkmetre süresi gibi birçok bilgiyi görmek mümkün. Bu özellik, iOS'tan Android'e geçiş yapan kullanıcıların bildirim konusunda sorun yaşamamasını da sağlayacak gibi görünüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER