Dünya

İtalya'da turuncu alarm verildi: Araçlara binmeyin, zemin katlardan kaçın

İtalya'da Başbakanlık Sivil Savunma Birimi, yarın için 5 bölgede ‘turuncu’ alarm verildiğini duyurdu. Uyarıda şiddetli fırtına ve aşırı yağış nedeniyle kuvvetli sel riski olduğu belirtildi.

İtalya'da turuncu alarm verildi: Araçlara binmeyin, zemin katlardan kaçın
20-10-2024 11:09

İtalya'da aşırı yağışların etkisiyle çok sayıda bölge sular altında kaldı. Bologna kenti yakınlarındaki Ravone Nehri'nin taştığı ve pek çok caddenin sular altında kaldığı bildirildi. Bologna Belediye Başkanı Matteo Lepore, bölge sakinlerine arabalarına binmeme ve evlerinde zemin kattan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Bologna, Esonda Fiume Ravone#maltempo #bologna #alluvione #allertameteo pic.twitter.com/DymgxByh6d

— Newsroom Italia (@NewsRoomItalia) October 19, 2024

Ülkenin güneyinde Sicilya Adası'ndaki Katanya kenti de yağıştan etkilenirken, kent merkezindeki Etnea Caddesi sular altında kaldı.

Torino kentinden geçen Po Nehri'nin ise bazı noktalarda taşma seviyesine geldiği bilgisi paylaşıldı.

Drammatiche le immagini che giungono da #Bologna, dove l'esondazione del Ravone ha sommerso interi quartieri. Traffico paralizzato nel centro città, dove alcuni rider non si scoraggiano e affrontano le onde pur di consegnare i propri ordini. (via Agtw fb) pic.twitter.com/XQlQkq0Ftu

— MC (@Virus1979C) October 19, 2024

Palermo kentinin havalimanında pist ve apronun bir bölümü sular altında kalınca havalimanı inişlere kapatıldı. Havalimanına yapılacak inişlerin başka meydanlara yönlendirildiği belirtildi.

Başbakanlık Sivil Savunma Birimi, yarın için 5 bölgede ‘ turuncu’ ile alarm seviyesini en yüksek 2. düzeye çıkardı.

#Bologna #Maltempo
Tratto di via Andrea Costa riaperto dopo la fuoriuscita impetuosa del Ravone. Ore 06:15 https://t.co/QtktMXWkYC pic.twitter.com/QYCrvMXKIh

— RobertoRedSox (@RobertoRedSox) October 20, 2024
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER