Gündem

Sultangazi Belediyesi Hanzala Kültür Sanat Ve Özgürlük Sezonu Görkemli Bir Törenle Açıldı

Zulmü sanatın gücü ile geniş kitlelere duyurmak için harekete geçen Sultangazi Belediyesi, 2024-2025 Hanzala Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Sultangazi Belediyesi Hanzala Kültür Sanat Ve Özgürlük Sezonu Görkemli Bir Törenle Açıldı
19-10-2024 12:38

Sultangazi Belediyesi, Mimar Sinan, İbn-i Sina, Fuat Sezgin, Aşık Veysel ve Cezeri gibi bu toprakların yetiştirdiği birbirinden kıymetli isimlere atfettiği kültür sanat sezonlarından sonra; bu kez dünyanın kanayan yarası olan Filistin’de yapılan soykırıma dikkat çekti.

İsrail’in Filistin’de yaptığı katliama sessiz kalmayan Sultangazi Belediyesi, çocukların mutlu ve adil bir dünyada yaşaması için farkındalık oluşturmak adına HANZALA adı verdiği Kültür, Sanat ve Özgürlük Sezonu’nun açılışını gerçekleştirdi. Filistinli karikatürist Naci el-Ali'nin çizdiği, direnişin sembolü haline dönüşen eseri Hanzala’ya atfedilen Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu özel bir programla kapılarını açtı.

Programa Yoğun İlgi

Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen programa AK Parti İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyon Başkanı Prof.Dr. Cüneyt Yüksel, AK Parti İstanbul Milletvekili ve AB Karma Parlamento Komisyon Başkanı Dr. İsmail Emrah Karayel, AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sultangazililerin açılışa ilgisi yoğun oldu.

Etkileyici Açılış

Salonun girişinde Filistinli karikatürist Naci el-Ali'nin çizdiği birbirinden etkileyici karikatürlerin bulunduğu sergi yer aldı. Program Kur-an tilavetiyle başladı. Ardından salonda Filistinli karikatürist Naci el-Ali ve Hanzala konulu belgesel gösterimi yapıldı.  Gazze’den kesitler sunan belgesel, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Sanat Zulmü Duyurur!

Programın açılış konuşmasını yapan, sanatın acıları dindiremeyeceğini fakat zulmün sesi olabileceğini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Filistin’de çocukların, annelerin katledildiği çok büyük bir soykırım var. Bu soykırımı yapan, uluslararası hukuku tanımayan, hiçbir kurala uymayan bir İsrail devleti var. Bu süreçte istedik ki bu kültür sanat sezonumuzun adı Filistin davasının önemli bir figürü haline gelmiş Hanzala olsun. Sırtını dünyaya dönmüş on yaşında bir çocuk… Bu kültür sanat ve özgürlük sezonumuz belki füzeleri durdurmayacak, ama yapılan zulmü çok daha fazla kişiye haykıracak! Hepimizin üzerine düşen sorumluluklar var. Dileriz ki bu Kültür Sanat Sezonumuz ile bu konuda daha çok farkındalık sağlayabiliriz. Bu zulüm durana kadar bizler karınca misali su taşımaya devam edeceğiz” dedi.

8 Ay Boyunca Sürecek

Hanzala Kültür Sanat ve Özgürlük Sezonu’nun Haziran’a kadar süreceğini belirten Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Bizler 8 ay boyunca Sultangazimiz’de tiyatrodan seminere, çocuk etkinliklerinden söyleşilere birçok etkinliği ilçe sakinlerimizle buluşturacağız. Tabi ki Filistin’i hatırlatarak, Hanzala’nın yüzünü dünyaya döndüğü günü umarak…” diye konuştu.

Eşi Benzeri Görülmemiş Katliam

TBMM İdare Amiri ve Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan; “Binlerce çocuk, kadın hunharca tüm dünyanın gözü önünde katlediliyor. Sultangazi Belediye Başkanımıza bu vahşeti duyurmak için yaptığı anlamlı program için teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve AB Karma Parlamento Komisyon Başkanı Dr. İsmail Emrah Karayel; “Her gün şiddetini daha da artıran saldırılar var. Yeri gelince bir resim, bir fotoğraf, bir sergi bu zulmü bize çok daha iyi anlatabilir. Bu zulme sessiz kalmayan Başkanımıza bu anlamlı etkinliğe ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Cüneyt Yüksel; “Bugün yapılan bu program için gerek başkanımıza gerek de ekibine Kudüs’ü hatırlattıkları için teşekkür ediyoruz. Filistin Devleti özgür olana kadar gelin bu davaya sahip çıkalım” diye belirtti.

Programda Hakan Dedeler’in müzik dinletisi de izleyenlerden büyük alkış aldı.

Dünyaya Sırtını Dönen Çocuk: Hanzala

Ayakları çıplak, elbisesi yamalı ve sırtı hep dönük, on yaşındaki "Hanzala" karakteri, Filistin'in özgürlük mücadelesinin sembollerinden birisidir. Filistinli karikatürist Naci el-Ali'nin çizdiği eserde yer alan çocuk, ülkesinden Filistin zulmü yüzünden sürülen bir çocuğu anlatır. Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar tüm dünyaya sırtını dönen küçük bir çocuğun hikayesi, bir ülkenin direniş sembolü haline gelmiştir. Hanzala hep On yaşındadır, Filistin özgür olana ve vatanına dönene kadar ne büyür ne de yüzünü bize çevirir…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER