Teknoloji

Tesla Supercharger 29 Ekim'de herkese ücretsiz olacak!

Tesla Supercharger şarj istasyonu 29 Ekim'de ücretsiz olarak açılacak. Şirket, tüm otomobil sahiplerine bu fırsatı sunacak.

Tesla Supercharger 29 Ekim'de herkese ücretsiz olacak!
24-10-2024 20:09

Tesla, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümünü özel bir jestle kutlayacağını duyurdu. Ülke genelindeki tüm elektrikli araç sahipleri, Tesla Supercharger şarj istasyonu ağını 29 Ekim tarihinde ücretsiz olarak kullanabilecek. 

Tesla Supercharger şarj istasyonu 29 Ekim'de ücretsiz

Tesla, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye'deki Supercharger ağını tüm elektrikli otomobillere ücretsiz olarak açacağını duyurdu. Şirketin resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, 101. yıl kutlamaları kapsamında bu kampanyanın yapıldığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. yılını kutlamak için 29 Ekim'de tüm elektrikli araçlar için Superchargerlar ücretsiz olacak!

— Tesla Europe & Middle East (@teslaeurope) October 24, 2024

Tesla Türkiye, şarj altyapısını genişletmek için çalışmalara devam ediyor. Özellikle sayıları giderek artan Model Y sahipleri, farklı lokasyonlardaki şarj istasyonlarını kullanabiliyor. Tesla, daha önce Edirne, İstanbul ve Ankara’da Supercharger istasyonları kurmuştu. Gemlik’teki yeni istasyonlarla birlikte İzmir, Antalya ve Konya gibi şehirlere de DC hızlı şarj hizmeti ulaştırılması planlanıyor.

Tesla, Türkiye'de kritik bölgeye Supercharger açtı!

Tesla, Türkiye'de kritik bölgeye Supercharger açtı!

Tesla, Ilgaz Çankırı Supercharger istasyonu için hizmet vermeye başladı. Sekiz adet şarj noktasına sahip olan istasyonun konumu haberimizde.

Tesla, Berlin fabrikasının üretim kapasitesini yıllık 1 milyon araca çıkarmak için genişleme planları yapıyordu ve bu planlar için gerekli resmi onayı aldığı bildirildi. Genişleme tamamlandığında, fabrikanın Almanya'nın en büyük otomotiv fabrikası olması bekleniyor. Tabii ülkemize gelen Model Y'nin bu fabrikada üretildiğini belirtelim.

Tesla'nın küresel Supercharger ağı, geçtiğimiz hafta 60 bin şarj istasyonunu aşmıştı. Ancak Türkiye'deki istasyon sayısı henüz oldukça sınırlı.

Ülkemizdeki tüm Supercharger noktaları şu şekilde:

AnkaraBoluEdirneIlgaz Çankırıİstanbul AsyaO320 Akhisar, IstanbulO320 Akhisar, IzmirTesla Service Ankara

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

superchargerTesla
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER