BTHK Baş kan Yardımcısı Tayfun Aydınlı, bulut bilişim teknolojisinin geleceğin dijital dünyasında üstleneceği önemli role vurgu yaparak şunları söyledi:
"Bulut bilişim, şirketlerin fiziksel sunuculara bağlı kalmadan büyük veri setlerini depolamasına ve yönetmesine olanak tanıyor. Bu, maliyetleri düşürürken verimliliği artırarak daha güvenilir ve esnek hizmetlerin sunulmasını mümkün kılıyor. Ayrıca, bulut tabanlı sistemler altyapıyı daha güvenli hale getirerek veri kaybı riskini azaltıyor. Verilerin bulut üzerinde toplanması ve yönetilmesi, devlet hizmetlerinin vatandaşlara daha güvenli, kesintisiz ve hızlı bir şekilde sunulmasını sağlayacak. Bulut bilişim, KKTC’deki devlet kurumları arasındaki veri paylaşımını da daha etkin hale getirecek. Bu sayede vatandaşlar, e-devlet sistemine kolayca erişerek kamu hizmetlerine hızla ulaşabilecek." dedi.
Aydınlı, bulut bilişimin Bilişim Adası vizyonu doğrultusunda KKTC’nin dijital dönüşümüne önemli katkılar sunacağını belirtti ve şunları söyledi:
"Bu teknoloji, ülkenin bilgi teknolojileri sektörünü güçlendirip yüksek teknoloji firmalarının dikkatini çekerek yatırım fırsatları yaratacaktır. Bulut bilişim ayrıca, fiber optik altyapı ile desteklendiğinde en yüksek verimi sunacaktır. Bu nedenle, KKTC’nin fiber optik yatırımları, bulut bilişim sistemlerinin sorunsuz çalışmasını sağlayarak dijital dönüşümde önemli bir sıçrama yaratacaktır." dedi.